Țesături - Bellinea

Zalău, Str. Fabricii, Nr. 10, Jud. Sălaj, cod poștal 450074

+40 743 126 060 info@bellinea.ro

Țesături

Țesăturile utilizate în procesele noastre, sunt din fibre textile:

NATURALE : vegetale, de pe semințe (bumbac) sau din tulpini (in, cânepă, iută)

CHIMICE : din polimeri naturali (celulozice și proteice), sau din polimeri sintetici obținuți prin reacție de polimerizare, reacție de policondensare, sau reacție de poliadiție

Țesăturile utilizate sunt decorative și pentru furnituri.

Țesăturile decorative din cadrul producției noastre, se regăsesc într-o gamă variată, dintre acestea cele mai frecvente sunt țesăturile uni (într-o singură culoare), imprimate (cu desene complicate, cu contur delimitat precis și cu colorit variat), și cu efecte de culori (obținute din fire colorate în urzeală și bătătură, cu dungi, carouri sau diferite figuri).

Pe lângă țesăturile decorative, noi mai utilizăm în procese și materiale auxiliare textile, care în funcție de model, pot sau nu lipsi din componența produsului. Din această categorie, utilizăm:

Căptușeli, material auxiliar care dublează detaliile, mărindu-le rezistența, asigură stabilitatea formei și a dimensiunilor detaliilor. Aceasta determina creșterea valorii de prezentare și a parametrilor de confort.

Întăriturile dublează unele detalii, mărindu-le rezistența și contribuie la menținerea formei produsului confecționat

Ața de cusut, ajută la asamblarea și prelucrarea detaliilor componente ale produselor

Furniturile, care sunt o ultima categorie din materialele auxiliare utilizate, măresc capacitatea de reținere a căldurii și rezistența acestora. Acestea încheie, fixează și ajustează produsul.