PIELEA
Tipologia pieilor este foarte variată, fiind diferențiată din punct de vedere al mărimii, grosimii și a structurii sale histologice; o singură bucată de piele poate să aibă o structură variată pe diferite porțiuni ale suprafeței sale. De aceea pielea a fost împărțită în regiuni.
Cruponul, cea mai rezistentă și valoroasă parte a pielii, este format din pielea din regiunea spinării animalului, limitată în față prin linia caracteristică de îngroșare a pielii la gât și lateral de liniile de început ale poalei. Este format din fibre lungi împâslite într-un țesut compact și rezistent, cu o grosime aproximativ egală pe toată suprafața sa. Reprezintă aproximativ 50% din suprafața totală a pielii.
Gâtul reprezintă pielea de pe spatele animalului care se găsește în continuarea cruponului, cuprinzând și o parte din pielea capului. Țesutul este mai afânat, cu fibre mai scurte, iar grosimea pielii variază în limite foarte largi.
Poalele sunt părți laterale ale pielii și încep de la linia cruponului, având o structură rară și nu atât de fermă ca cea a cruponului.